Gondoskodjon a merinó gyapjú mezítláb cipőjéről

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Merinowolle

Merino gyapjú mezítláb cipőnk igazi szupersztárok. Télen melegítik a lábad, és nyáron lehűtik őket. Abszolút lélegzőek és a nedvességet kívülről szállítják, de víz -reprezentensek is. A merinó gyapjúnak még antibakteriális tulajdonságai is vannak, a kényelmetlen illatok még nem is merülnek fel. Annak érdekében, hogy hosszú ideig megőrizzük ezeket a hihetetlen funkcionális tulajdonságokat, tippeket adunk a Merino cipő tisztításához és gondozásához. 

Mezítláb cipőnk merinó gyapjúból készült

A Liqe modellünk a legfinomabb merinó gyapjúból készül. A cipőt sok nagyszerű színben találja meg. Most elrontották a választást! Amint az első párja megérkezett, beleszeret, és hamarosan más színű színben rendelheti meg a második párot. 

Mi a merinó gyapjú

A különösen magas színvonalú merinó gyapjú merinóból származik, amelyek eredetileg csak Észak -Afrikában voltak. A szőrmük miatt tökéletesen fel vannak szerelve a sivatagi éghajlat szélsőséges időjárási viszonyaihoz: a nap folyamán szélsőséges hő és az éjszakák szélsőséges hidege.

Merinosfe valószínűleg a 13. században érkezett az Ibériai -félszigetre. A kasztíliai királyság a mai Spanyolországban évszázadok óta ismert a nagy minőségű merinó gyapjúval rendelkező kereskedelemben. Ezért köznyelven "spanyol gyapjúnak" hívták őket.

A merinó gyapjút szinte elfelejtették mindenféle textil megjelenésével, de évek óta nagy visszatérést tapasztal. A textilipar felfedezte ezt a csodálatos anyagot a funkcionális ruházathoz. A merinó gyapjú nemcsak a hőmérséklet -szabályozó, hanem a víz reprellens és antibakteriális is. Nem karcol, és csak kellemesnek érzi magát.

A Merinosfe most a világ minden tájáról van. Ausztrália azonban a merinó gyapjú fő producerévé vált.

 

A merinócipő tisztítása

A merinó gyapjú robusztus és ellenálló, de soha ne tegye a cipőjét a mosógépbe! Előfordulhat, hogy a gyapjú ezt összehúzza, és a cipője túlságosan szűk.

Sokkal rosszabb azonban, hogy dörzsöli a tartalmazott lanolint. Ez a gyapjúzsír biztosítja a víz reprezentens hatását. Ha érdekel, akkor nem kell impregnálnia a merinó cipőt.

A legjobb módja a merinócipő puha kefével. Ha a makacs szennyeződés felhalmozódott, hogy nem lehet eltávolítani a száraz kefével, próbálja ki Nedves szivaccsal.

A merinócipő impregnálása

 Ha még mindig szeretné impregnálni a mezítláb cipőjét, ezt ajánljuk Szénprofil a Collonil -től. Ezzel az impregnáló spray -vel, amelyet minden felületre alkalmazhat, a merinócipő légzési tevékenysége továbbra is 100%.

Vissza a blogba
1 / 3