Nordic séta mezítláb cipővel

Nordic Walking mit Barfußschuhen

A Nordic Walking már régóta az egyik legnépszerűbb népszerű sport. Számos cipőtermelő esett le erre a tendenciára, és speciális sétálócipőt kínál. De szükség van -e egyáltalán speciális cipőre, vagy mezítláb vagy mezítláb cipővel is futhat -e Nordic Walk? Ebben a cikkben részletesebben belemerülünk a témáról, és megmutatjuk a Zaqq mezítláb cipőnket, amelyek tökéletesen képzhetnek. 

 

A skandináv séta eredete 

Az 1930-as évek elején a sífutók az év hómentes hónapjaiban képzettek, hogy botokkal járjanak, hogy formában maradjanak és felkészüljenek a következő síszezonra. Csak az 1970-es években írta le egy finn sífutó edző ezt a hómentes edzési módszert északi séta. 

Ennek a sportnak az áttörése azonban az 1990 -es években csak sporteszközök gyártójaként került piacra, mint sporteszközök gyártója. A megfelelő marketing intézkedésekkel ez a sport egyre nagyobb figyelmet kapott, és ma a népszerű sportolók egyik legnépszerűbb tevékenysége. És ez nem meglepő, mert az északi séta csak jó a test és a lélek számára.

 

A skandináv séta előnyei 

Nem ok nélkül, hogy az északi séta az egyik legnépszerűbb népszerű sport, gyakorlatilag mindenhol lehet. Csak szüksége van a botokra, és elindulhat. Nincs több kifogás, mert aszfalton, a parkban, az erdőben vagy a tengerparton járhat.

Az északi séta lényegesen szelídebb az ízületnél, mint a kocogás, és nemcsak a lábizmokat, hanem a kar és a hátsó izmokat is állítja, ha a botok helyesen használják. Az edzésintenzitás egyedi adaptálásával ez a sport bármilyen életkorban gyakorolható - csak párban vagy a csoportban. 

Az izmok megerősítése mellett a skandináv séta sok más pozitív hatással lehet a testre:

  • A kitartás és az ellenállás javítása
  • Az immunrendszer megerősítése
  • A stressz csökkentése
  • Feszültség oldat a nyakban, a vállban és a gerincben
  • A zsíros anyagcsere javaslata
  • Az oxigénellátás javítása a testben

 Felmerül a kérdés, hogy szüksége van -e speciális cipőre, vagy a skandináv séta is mezítláb.

 Északi séta mezítláb cipő

Mezesse a Nordic Walking Mezítlábot 

Ha mezítláb vezetni szeretné kedvenc sportát, akkor a mezítláb edzését előzetesen futtatnia kellett volna. A cipő állandó hordozásának hordozásával a lábnak fokozatosan meg kell szoknia. Nem csak a bőr, amely eleinte minden Pik -t fájdalomnak tekinti, hanem az izmokat és az inak is, amelyek alkalmazkodniuk kell a mezítláb futáshoz. 

Modern cipőben, egy tompító talppal, amely általában túl vastag és rugalmatlan, a láb nem tud megfelelően gördülni. Az aktív lábmunka, amely annyira fontos az északi séta számára, ezért a hagyományos cipőkben jelentősen nehéz. A sarok növekedése, amelyet szinte minden hagyományos cipőben van, a láb a sarokon fordul, és ezért a cipő tulajdonságainak tompításával kell támogatnia. 

Mezítláb sétálásakor a természetes mozgási sorrend és a gördülés biztosítja a csillapítást. Sokan azonban elfelejtették, hogy a természetes futás hogyan működik. Amikor a modern lábbeli mezítláb futássá vált, a lábizmokat először fel kell építeni. Elolvashatja, hogyan megy ide a magazinunkban:

https://www.zaqq.de/magazin/barfuss-laufen/barfusslaufen-die-technik-kurz-erklaert/

 

Sok előnye ellenére, a radikális mezítláb futás sokak számára nem kérdéses, mivel egyáltalán nem védett a lábad (például a törött üvegtől), másodszor pedig sokak számára tiltja a társadalmi normát. Ha arany középútot keres, akkor a Zaqq Barefoot cipőnk előnyei feltétlenül meggyőzik Önt.

Zaqq qq-barfusschuhe-nordic walknzqoxyitjag

 

Északi séta Zaqq mezítláb cipővel 

Az északi séta a jó és a pontos technológiától függ. Az aktív lábmunka, azaz a gördülés különösen fontos ebben a sportban. A magasabb sétálási sebesség elérése érdekében a lábát a bála és a lábujjak súlyosan visszatartják. Az aktív lábmunkát a botokkal támogatják és összehangolják. 

A ZAQQ mezítláb cipőnk annyira úgynevezett minimális cipő. A lábadnak a maximális mozgás szabadságát kínálják a lábujj területén elegendő térben, és egy különösen vékony és rugalmas talpon keresztül. A Zaqq Barefoot cipő szuper könnyű, és megvédi a lábát a szilánkoktól, a kövektől, valamint a szennyeződésektől és a nedves séta során. Ugyanakkor optimálisan guríthatja a lábát, és minden lépéssel érezheti a felületet, hogy beállítsa a teljes mozgást. 

Ha már gyakorolta a skandináv sétát a hagyományos edzőcipőben, azonnal észreveszi a mezítláb cipőnkben, hogy az aktív lábmunka sokkal könnyebb és hatékonyabban hajtható végre a vékony és nagyon rugalmas talp miatt. Az izmokat azonban sokkal intenzívebben is használják. Ha ez még nem strukturált, és a céljaid túl ambiciózusak, akkor túlterhelés fordulhat elő.

Mint a test minden más területén, az izmoknak lassan meg kell szokniuk a terhelést. Gyorsan észreveszi, hogy ha mezítláb cipőt visel, a lábizmai megerősödnek, és természetes és mindenekelőtt ízületi felszereléssel fejlesztednek.

 Mezítláb cipő-nordic séta

Melyik mezítláb cipő alkalmas északi sétahoz

Röviden összefoglalhatja az északi sétát az összes Zaqq mezítláb cipőnkben, mert mindegyiknek van ez a tulajdonsága:

  • Vékony, nagyon rugalmas talp
  • Elég hely a lábujjainak 

Végül ez teljes mértékben függ az anyagok és a minták szempontjából. Mivel sokan inkább egy különösen könnyű és lélegző cipőt részesítenek előnyben a sport során, a mezítláb cipőnket különböző kategóriákhoz rendeltük. A ZAQQ futócipőnk alatt minden olyan modellt talál, amely tökéletes társ az összes sporttevékenységhez anyaguk és vágásuk miatt. 

Zaqq-barefoot cipő séta

A legjobb dolog az, ha megkeresi kedvenc mezítláb cipőjét a következő edzéshez. 

>> Mezítláb cipő futtatása nőknek (kattintson ide!) <<

>> Mezítláb cipő futtatása férfiak számára (kattintson ide!) <<

 

Nagyon szórakoztató és még nagyobb sikert kívánunk a következő északi gyalogos edzéssel.

A ZAQQ csapata

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 / 3