Mezítláb vagy kocogás mezítláb cipővel - ezt tudnod kell!

Barfuß oder mit Barfußschuhen joggen - das musst Du wissen!

A mezítláb kocogás futó stílusként egyre népszerűbbé vált az elmúlt tíz évben. Vagy teljesen elugrott, vagy futtasson mezítláb cipővel, kb. A mezítláb futtatása egyáltalán nem az elmúlt évek találmánya, éppen ellenkezőleg, az előző időkben gyakori volt, akár teljesen mezítláb, akár a bőrbőrből származó primitív cipővel. 

Még ma is vannak olyan eredeti kolóniák, amelyek továbbra is mezítláb futnak, és nincs izom, sem közös panasz. A mexikói Tarahumara törzs kiváló példa erre. A törzs az ultra -hosszú futókról ismert, akik mezítláb hihetetlen távolságokat fednek le. A világ legjobb maratoni futói afrikai területeken is származnak, amelyekben még mindig mezítláb fut. 

De miért kellene gondolkodnia a mezítláb kocogásáról? Meg akarjuk világítani a következő szakasz előnyeit.

 

Miért kocogva egyáltalán mezítláb?

A hagyományos cipők megváltoztathatják a mozgás természetes és testtartásainkat. A merev talp miatt a 33 ízület, amelyet csak a lábánál mozgatnak, és a lábizmok megsimogattak. De nem csak a merev talp, hanem a modern cipő kialakítása is problémát jelent, mivel a lábadnak nincs olyan helye, amelyre szüksége van, különösen a lábujjak területén, hogy természetesen mozogjon. A lábujjait összeszorítják a cipőben, és természetesen nem tudnak elhalványulni. 

Nyilvánvaló, hogy a hagyományos cipők hátrányosak a láb anatómiájához. Az eredmény. A lábbal való téves elhelyezés gyakran a test más részeinek helytelen betöltéséhez is vezet. Ez fájdalmat, sérüléseket vagy nem hatékony edzési eredményeket eredményezhet.

Mezítláb sétálásakor a láb mozoghat, ahogy a természet szándékában áll. A láb teljesen mobilizálódik, az összes ízületet mozgatják, és a lábizmokat használják. A mezítláb javítja az egyensúly érzetét, valamint az inak és a ligamentumok rugalmasságát is. 

Bárki, aki megtanulta a mezítláb járásának technológiáját, a mezítláb kocogásnál szükséges távolságokat fedezheti, további erőfeszítések nélkül, és csökkentheti a fáradtságot, az izmokat és az ízületi fájdalmakat. Ezenkívül a mezítláb kocogás nagyszerű módja annak, hogy a föld energiájával feltölthesse. Többet megtudhat erről a témáról Cikk a földelésről.

Mezítláb cipő kocogás-2Mezítláb cipő kocogás 3 

Kocogási mezítláb cipő: ZAQQ QNIT - Kattintson ide! 

 

Kezdje el kocogni, mint a mezítláb

Összefoglalva: 

Növekszik nagyon lassan és apránként! A lábaknak és az ízületeknek fokozatosan megszokniuk kell az új terhelést. Talán furcsának hangzik, de a modern lábbeli révén elfelejtettük a természetes mozgását. Az izmok megdöbbentőek, az inak és a szalagok már nem elég rugalmasak. Ha az elején túl sokat szeretne, akkor a sérüléseket kockáztatja. Fontos, hogy a futó technológiát beállítsák. Nem elég, ha egyszerűen hagyja el a cipőjét, vagy mezítláb cipővel kocogjon. 

Kezdje mezítláb futni a ház körül, vagy kocogni a tengerparton. Javasoljuk, hogy ne futtasson közvetlenül a vízen, mivel a bankok felmászása miatt hátrányos problémákhoz vezethet. A következő lépés lehet lágy rét vagy homokos út. Ha nincs probléma vele, akkor az aszfaltra is merészkedhet. Kivételnek azonban az aszfalton való kocogásnak, mert a természetben ilyen kemény szubsztrátokat rendkívül ritkának talál. A testünket egyszerűen nem az aszfalt futtatására vagy kocogására tervezték.

Mezítláb vagy minimalista kocogás?

Annak érdekében, hogy élvezze a mezítláb futásának előnyeit, nem feltétlenül kell tennie cipő nélkül. Fontos kiválasztani egy olyan cipőt, amely lehetővé teszi a lábad természetes mozgását. 

A ZAQQ Barefoot cipőnk tökéletes a mezítláb kocogás elindításához, mert elegendő védelmet nyújtanak Önnek, és továbbra is lehetőséget kínálnak a lábad természetes mozgatására. További információ erről az alábbiakban.

 Mezítláb cipő kocogás-1Mezítláb cipő kocogás-4

Kocogási mezítláb cipő: ZAQQ QNIT - Kattintson ide! 

 

Mezítláb technológiai kocogás

Alapvetően a mezítláb járás mindig a lábának a sarokból történő leszállásának megtervezéséről szól. Azok, akik túl erősen landolnak a sarokon, az ágyéki területet, valamint a csípőízületet és az Achilles -inak túl intenzíven töltik be. A helytelen terhek gyorsan fájdalomhoz vezethetnek, és a nem előnyös mozgási szekvenciákhoz. 

Sajnos nem könnyű megváltoztatni a megszokott futási stílust egyik napról a másikra, különösen, ha évek óta légkamrákkal és nagyszerű csillapítású cipőben fut. De amint jól ismert, a testmozgás miatt a Mester - a mezítláb kocogást szintén kiképezni kell. Az elején nagyon normális, hogy a szokásos képzési szolgáltatások vagy idők nem teljesülnek, elvégre először meg kell tanulni az új futó technológiát.

A lábizmok speciális gyakorlatokkal történő szerkezete fontos a mezítláb járáshoz. Csak azoknak, akiknek erős izmai vannak a lábukban és a borjakban, a jobb oldalon és hatékonyan mozoghatnak. Hasznos a négyfejű felépítés is a térd és a boka védelme érdekében.

A következő videó egy érdekes videót mutat be, sok háttérinformációval a láb anatómiájáról és a lábizmok gyakorlatait:

 

A túlsúlyos embereknek sok időt kell igénybe venniük a technológia megtanulására, mivel a hatás túl erős lehet, ha a hatás kudarcot vall, és így az ízületekre gyakorolt ​​terhelés.

Ha teljesen mezítláb akar futni, garantáltan először karcolások, buborékok és sebek vannak a lábad talpán. A láb talpán lévő érzékeny bőrnek, amelyet mindig jól védettek a cipőben, szintén hozzászokni kell és ellenállóbbá kell válnia. Ha nem akarja megtenni a lábad védelme nélkül, a mezítláb cipők kb. mozgalom.

 

Jog zaqq mezítláb cipővel

A ZAQQ Barefoot cipő lehetővé teszi a lábad számára, hogy természetesen mozogjon, és minden ízületet és izmot igényeljen. A vékony és nagyon rugalmas talppal a láb természetesen úgy gördülhet ki, mint ha mezítláb jár. De érezheti a felületet is, és felhasználhatja a lábérzékelőinek belső visszacsatolását a mozgási szekvenciák adaptálására. Ezenkívül az elülső részén lévő széles vágás biztosítja, hogy a lábujjait táplálhassák. 

A hagyományos cipőhöz képest a mezítláb cipőink különösen könnyűek, és nem panaszkodnak a lábad. Ez óriási előnye, különösen a hosszabb kocogási túrákon.

Joggen-Barefoot cipő 4

 Kocogási mezítláb cipő: ZAQQ SQIP - Kattintson ide! 

Melyik ZAQQ mezítláb cipő alkalmas a kocogáshoz?

Végül az összes mezítláb cipőnknek vannak a fenti tulajdonságai, ezért sportra is felhasználhatók. A kocogáshoz azonban javasoljuk a különösen lélegző modelleket, és hogy a kötésen keresztül tökéletesen alkalmazkodjon az Ön igényeihez, hogy optimális tartást kapjon.

Joggen-Barfusschuhe-13BWQ3Bx39ec3pJoggen-Barefoot cipő 3drajyfxm4n8jc

 Kocogás a ZAQQ zokni cipővel - kattintson ide a SOQQ -hoz!

Csak görgessen az alábbi listán! Garantáltan garantált egy olyan kocogó cipő, amely tökéletesen megfelel Önnek. A Zaqq mezítláb cipőnkkel hihetetlen szabadság érzése van, tehát a kocogás kétszer annyi szórakoztató.

Nyugodtan érezd, érezzük a zaqq -ot.

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 / 3