Futtasson mezítláb: A földelő előnyei

Barfuß laufen: Die Vorteile von Earthing

Hallottál már a földelésről vagy a földelésről? Ez a megközelítés arról szól, hogy milyen hatással van a Föld felszínének elektronjaival való közvetlen fizikai érintkezés az egészségünkre. Ha mezítláb fut, a természetben automatikusan csatlakozik a Föld felületéhez.

Számos tapasztalati jelentés azt jelzi, hogy a Föld felületének elektronjával való kapcsolat lenyűgöző élettani, de a testben a pszichológiai változások is, amelyek növelik a jólétet és az egészséget. Többek között el kell olvasni, hogy a mezítláb kültéri vagy a természetben fekvő vagy fekve megkönnyebbülhet, és az alvási rendellenességek kompenzálhatják. 

Szintén tudományos tanulmányok, például Chevalier et al. 2012 -ben vagy a Salal & Salal 2011 -ben azt mutatják, hogy a földelést használó alanyok pozitív hatást gyakoroltak a testre. Ebben a cikkben közelebb kerülünk a földelés témájához.

 

Földelés az emberi történelemben

Az ősi időkben az emberek mezítláb futottak, vagy hogy jobban megvédjék lábukat improvizált lábbeliben az állati bőröktől. Ezenkívül az ősi emberek a padlón aludtak, többnyire állati bőrön vagy bőrön, hogy jobban megvédjék magukat a hidegtől. Abban az időben az ember mindig közvetlenül érintkezett a Föld felületének elektronjával. 

Ha vastag talpú cipőt visel, szilárd házakban él, vagy burkolt felületeken fut, majdnem teljesen elkülönülünk a Föld felületének elektronáramától manapság.

A krónikus betegségek, alvási rendellenességek, immun- és gyulladásos betegségek erőteljes növekedése szintén összefügghet -e azzal a ténnyel, hogy elválasztjuk a föld felszínétől? Chevalier et al. 2012 -ben a tanulmányában, és megmutatja a deanizálás pozitív hatásait egészségünkre.

 

A földelés és a mezítláb elve fut

Természetesen már volt tapasztalata, hogy mennyire jó, ha leveszi a cipőjét, és a lábát a fűbe helyezi. Mezítláb is a homokos strandon, sokan sokan érzékelnek. De miért olyan jó, ha meztelen lábakkal megérinti a föld felületét?

Egyszerűen, ha mezítláb jár, az energiacsere zajlik a Földdel. Testünk elektromosan betöltött, csakúgy, mint a föld. Földelés esetén a föld energiájához kapcsolódunk. A mezítláb futásával felszabadulnak a nemkívánatos elektronok, amelyek stresszt és fáradtságot okoznak, és a jótékony energiát töltik.

Chevalier et al. 2012 -ben a Föld felszíne mindenütt jelenlévő, meglepően előnyös, de figyelmen kívül hagyott globális erőforrás az egészség, a betegségmegelőzés és a klinikai terápia megőrzéséhez.

 Barfuss strand földelés

Földelés a gyakorlatban - Meddig kell mezítláb futnia?

Mindössze 80 perces mezítláb séta után jobb oxigénellátás van az egész testben, és az anyagcserét fokozják. Ugyanakkor az energiacsere a földelés során biztosítja, hogy a fájdalom és a gyulladás enyhüljön. Az egész test energikusnak érzi magát. Nem csoda, hogy mezítláb úgy találjuk, hogy a természetes talajon fut, olyan kellemes.

Az, hogy milyen gyakran kell működnie a földelésre, hogy pozitív hatásokat érezhessen, nem válaszolhat. Itt fontos, hogy hallgassa meg a saját testét. Bárki, aki valóban tudatosan érzékelte a halott gyűrű előnyeit a saját testén, akkor a legjobban megtudja, mikor kell ismét a gyógyító föld energiájára.

Mellesleg, nem feltétlenül szükséges mindig mezítláb futni. Könnyen kezelheti a földelést a kerti széken, ha egyszerűen a mezítlábat a természetes padlóra helyezi és elolvas egy könyvet.

Annak érdekében, hogy nagyobb hatást érjen el, lefeküdhet a fűben az egész testtel, vagy olyan gyakorlatokat végezhet, mint a jóga, a Qi Gong vagy a Tai Chi. 

Földelő szalma 

A földelés egészségügyi előnyei alvás közben

A tanulmányok azt mutatják, hogy a Földdel való kapcsolat óriási pozitív hatással van a testre alvás közben is. Ezt egyszerűen vezetőképes matracokkal vagy futásokkal könnyen megvalósíthatják.

Tanulmányában a Salal & Sala 2011 arra a következtetésre jut, hogy az emberi szervezet megalapozása csökkenti a vas, az ionizált kalcium és a szervetlen foszfor szérumkoncentrációjának, valamint a kalcium és foszfor vese kiválasztásának csökkenését. Ezenkívül a földelés pozitív hatással van a tiroxin kialakulására az éjszakai alvás során, egy olyan hormon, amely fontos a pajzsmirigy számára.

A cukorbetegségben szenvedő betegek alvás közben is csökkenthetik a vércukorszintjét.

A további tanulmányok azt mutatják, hogy a földelésnek óriási hatása is van a stressz szintjére. Különböző mérési módszerek azt mutatták, hogy a megalapozott betegek szignifikánsan jobb értékeik voltak, mint a kontrollcsoportnál (Chevalier et al. 2012).

Számos tapasztalati jelentés és tanulmány egyértelműen azt mutatja, hogy a Föld felszínének energiái pozitív hatással vannak egészségünkre. Ezért fontos, hogy újra kapcsolatba lépjünk ezekkel az energiákkal. Ez könnyen megvalósítható a szokásos mezítláb révén.

Földelő-Am homokos strand 

Gyakorold mezítlábat - a ZAQQ mezítláb cipőnk segíteni fog

A láb természetesen mezítláb járni. Nincs szükségünk olyan modern cipőre, amelynek lengéscsillapítója van, és sokkal túl vastag talppal rendelkeznek az eladásokkal. Éppen ellenkezőleg, elválasztják minket a Föld felszínéről és annak energiájáról. 

Sajnos manapság már nem szoktunk mezítláb futni, és gyakran nem mozoghatunk lábbeli nélkül 10 percig, mivel az izomfeszültség vagy akár a fájdalom rövid idő után. Bárki, akinek csak évek óta utazott a modern lábbelivel, hozzá kell szokni. Az izmokat fel kell építeni, és a ligamentumokat, és a látásnak is rugalmasabbnak kell lenniük. 

A mezítláb és a lábbeli képzésének alternatívája a mezítláb cipő. Ezek lehetővé teszik a lábad számára, hogy természetesen mozogjon. A ZAQQ Barefoot cipőink mindegyike egy különösen vékony és nagyon rugalmas talppal van felszerelve, hogy a lábad természetesen kiugrhessen. Azt is úgy tervezték, hogy a lábad elegendő hely legyen a szabad mozgáshoz. Lehet, hogy a mezítláb cipő túlságosan szélesnek tűnik számodra, de egy idő után észreveszi, hogy a lábának szüksége van erre a helyre, mert az izmokat épít természetes futáskor, ami szükséges a biztonságos és stabil járáshoz.

Mezítláb cipő-zaqq-expeq

 

Források: 

Gaétan Chevalier, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal, Pawel Sala 2012: Földelés: Az emberi test újracsatlakozásának egészségügyi következményei a Föld felszíni elektronjaihoz, J Környezeti közegészségügy. 2012: 291541.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/#B10

 

Karol Sokal, Pawel Sala 2011: Földelés Az emberi test befolyásolja a fiziológiai folyamatokat, J Eternal Complement Med. 2011 április; 17 (4): 301–308.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3154031/

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 / 3