Mezítláb futó vagy mezítláb cipőben futni?

Barfuß-Running oder Running in Barfußschuhen?

A mezítláb futás eleinte őrültnek tűnhet, és gyakran a hippi és a lemorzsolódás fiókjába van csomagolva. Nagyon kevés ember gondolja, hogy mezítláb születtünk. Mielőtt a modern csúcstechnikai cipőt feltalálták, futottunk, futottunk és mezítláb vagy improvizált minimális cipővel ugrottunk. 

 

Miért mezítláb fut egyáltalán

Sokan mezítláb futnak, mert egyre növekvő problémákat érznek az ízületek futásakor. Gyakran az orvos látogatása, még a szakemberekkel is, túl kevés javulást eredményez. A fájdalomcsillapítás fecskendője és az ízületek védelme érdekében a futás abbahagyására irányuló tanács. Azoknak a sportolóknak, akiknek egyensúlyként kell futniuk, ez nagyon frusztráló lehet.

Felmerül a kérdés, hogy az emberi fajok miért alakítanak ki olyan közös problémákat életük során, amelyek egyáltalán nem fordulnak elő az állatvilágban. Mit csinálunk másképp, vagy akár rosszat is? Egyszerűen olyan cipőt viselünk, amely megváltoztatja a természetes mozgásunkat. 

 

A futócipő közös problémákat okozhat

A modern futócipő úgy van kialakítva, hogy kissé magasabbak a sarok területén, és magas csillapítással rendelkeznek. A legtöbb fuvarozóban ez ahhoz vezet, hogy futás közben veszik a sarkot, és a lépések összességében szignifikánsan hosszabb lesznek. A sarok fölé a lábát a lábánál egy erős sokkhullámhoz vezet, amely az egész testen megy keresztül, és egy bizonyos ponton észrevehető az ízületekben. A futócipő erős csillapító tulajdonságai kissé pufferolják az erős sokkot, de az ízületek minden lépéssel még mindig betöltődnek.

 

Mi történik a mezítláb futással?

A mozgás intuitív módon beállítva a mezítláb futás közben. Az első lépések után, amelyeket gyakran a szokásos módon hajt végre, a mozgást gyorsan beállítják. A sarok advente túlságosan kemény és sokkolta az egész testet. Anélkül, hogy gondolkodnának, a lépést úgy állítják be, hogy elkerüljék a kellemetlen, kemény lábát. A láb automatikusan elhelyezi a bálát, hogy tompítsa a lépést. Ez a lépéseket jelentősen rövidebbé teszi, mint a futócipő viselése. 

Sajnos ma már megállítjuk a kisgyermekek lábizmainak fejlődését azáltal, hogy cipőbe helyezzük őket. Ha mezítláb fut, az egész lábad működik. Ennek eredményeként izmokat épít, és így szignifikánsan nagyobb vagy szélesebbé válik. Ahol izmokra van szükség és rendszeresen kiképzik, akkor is fejlődnek.

A láb területén lévő izomnövekedés mellett egy másik pozitív hatással van a lábbal végződő sok idegpályára. A lábadban lévő érzékelők érzékelik a padló impulzusait, és továbbadják őket az agyhoz. Ez eleinte szokatlan lehet, vagy talán még egy kicsit lenyűgöző is. Végül az SO -nek nevezett szenzoros visszajelzés rendkívül fontos, mivel megvédi minket a sérülésektől. A mozgás intuitív módon adaptálódik, amikor Bezig, csúszós, homokos vagy sziklás lesz. A szenzoros visszacsatolás, valamint az erős izmok és szalagok kölcsönhatása biztosítja, hogy minden futás abszolút stabil és biztonságos legyen. 

A vadon élő állatok elmenekülhetnek a részéhez, amikor veszélyben érzik magukat. Még repülési módban is a mozgás mindig biztonságos és ellenőrzött. Ez már nem fog működni, ha valamit kötne a patakhoz vagy a mancsához, mert az érzékszervi visszajelzés így veszít.

Mezítláb futócipő

 

Váltson mezítláb futásra

Mint fentebb már említettük, általában az a helyzet, hogy amikor a láb mezítláb fut, inkább a bálán, mint a sarokon. Ez elkerüli a kellemetlen erős sokkot, amely gyorsan fájdalomhoz vezet az ízületekben. Sokan azonban nemcsak megváltoztatta a lábát azáltal, hogy cipőt hordoztak a cipő állandó hordozásán keresztül, hanem az egész járási képen keresztül.

A legtöbb embernél a mezítláb futásra való váltás egy bizonyos megismerési időszak után meglehetősen jó. Mások panaszkodnak a fájdalomról és visszatérnek a hagyományos sportcipőhöz. Ha fájdalmat érez az ízületekben és a szalagoknál az edzés után, ez mindig a túlzott felhasználás jele. Ennek két oka lehet: 

1. A mozgási sorrend helyes, de az izmokat, az inak és a szalagok még nem használják a mezítláb futását. 

2. A futási stílus nem optimális, és károsítja az izmokat, az inak és a ligamentumokat.

Mivel valószínűleg nehéz felmérni magát, hogy van -e optimális futási stílusod, tanácsos konzultálni egy mezítláb edzővel. Ezek a testtartás elemzésére és javítására szakosodtak. Egy speciális edző támogatásával a mezítláb futáshoz vagy a mezítláb futáshoz biztos lehet benne, hogy egészséges és természetes futási stílust fejlesztett ki. 

Mezítláb futó cipő kavarog

 

Mezítláb futva mezítláb cipővel

Mezítláb cipő vagy minimális cipő az arany középső hely a speciális futócipő viselése és a természetes mezítláb, futás nélkül futás között. A ZAQQ mezítláb cipőnk úgy van kialakítva, hogy a lábizmai optimálisan működjenek. Különleges kialakításunk, amelyet rendkívül rugalmas talpból és széles vágásból készítünk, biztosítja a természetes mozgást, annak ellenére, hogy cipőt visel. Ezen túlmenően, a rendkívül vékony mezítláb talpnak köszönhetően, az érzékszervi visszajelzés szinte teljes mértékben megmarad. 

A futó mezítláb cipőnk előnyei nyilvánvalóak. A lábad védett a hidegtől és a hőtől, és nem kell félnie, hogy megsérüljön a csipkekövek vagy a törött üvegen keresztül. Ennek ellenére a lábizmai úgy működnek, mint a mezítláb futás, és az szenzoros visszacsatolás az impulzusokat villámsebességre továbbítja annak érdekében, hogy a futó mozgást a követelménytől függően adaptálják.

 

Melyik ZAQQ mezítláb cipő alkalmas kocogáshoz vagy futáshoz

Alapvetően az összes mezítláb cipőnkkel is kocoghat. Fejlesztettünk azonban bizonyos, mezítláb cipőket, amelyek különösen lélegző anyagokból készülnek. Különösen a sporttevékenységek esetén fontos, hogy egy mezítláb cipőt viseljünk, amely jól szellőztetett, és gyorsan a nedvességet továbbítja. 

A ZAQQ mezítláb futócipőnk hihetetlen kényelmet és támogatást nyújt Önnek a természetes futási stílus kialakításában. A legjobb, ha a következő futó edzésre maga a kedvenc modelljét keresi.

 

Nyugodtan érezd, érezzük a ZAQQ -t!

 

>> Itt megtalálhatja az összes mezítláb futócipőt a nők számára! <<

 

>> Itt megtalálhatja az összes mezítláb futócipőt a férfiak számára! <<

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 / 3