Mezítláb futás - A technológia röviden magyarázta

Barfußlaufen – Die Technik kurz erklärt

Bárki, aki foglalkozik a mezítláb járásának technikájával, gyorsan megérti, hogy miért nem egészségesek, és miért jobb a mezítláb cipőkre váltani.

Annak érdekében, hogy felismerjük a mezítláb cipők előnyeit, szeretnénk röviden elmagyarázni a mezítláb járásának alapjait.

 

A mezítláb alapjai

Lehet, hogy a mezítláb futás új trendnek tűnhet, de messze tőle. Inkább ez a visszatérés a természetes futáshoz. 

A természetes járás esetén a stabilitásra és a biztonságra összpontosít, függetlenül a futási sebességtől, a felszíni vagy az időjárási viszonyoktól. Mezítláb sétálásakor minden előfeltételünk a biztonságos és ízületi barátságú járáshoz a láb anatómiáján és az idegpályákon keresztül. A természet mindent megadott nekünk, amire szükségünk van. 

A Barfuss futó vonatok fontos izomcsoportokat, ugyanakkor erősítik a hátulját és elősegítik a vérkeringést. Az elektronok elnyelhetjük az elektronokat is, amikor mezítláb járunk, amelyre elegendő mennyiségben van szükségünk egy erős immunrendszerhez. Az utolsó témáról bővebben a kulcsszó földelése vagy földelése alatt olvashat.

Alapvetően, ha mezítláb jár, a következő három szempont hangsúlyozható:

 

Az idegek feletti belső visszajelzés

A láb talpának a legmagasabb az idegvégződések koncentrációja. Mezítláb futáskor a mozgások érzékelhetők és szabályozhatók. 

Különböző szubsztrátok a csúszós, puha, meleg, hidegig vagy egyenetlenig vagy Beksy -től tökéletesen érezzék magukat, amikor mezítláb járnak, és továbbadják az idegrendszereket. A mozgási sorrendet intuitív módon állítják be, hogy mindig biztonságosan és stabilan futhassanak, és elkerüljék a veszélyeket.

 

Mozgásvezérlés a nagy lábujj felett

Az emberi láb hihetetlenül bonyolult a szerkezetében. 36 csontból, 33 ízületből és több mint 20 izomból áll. Természetes formájában a lábnak V-alakú, elöl egymástól széles, mivel a lábujjak nem állnak közel egymáshoz.

Natuer-V-alakú láb

A nagy lábujj különösen fontos a banda számára. Biztosítja az egyensúlyt, ha mezítláb jár, irányítja a mozgást és biztosítja a stabilitást. Első pillantásra láthatja, hogy a nagy lábujj központi szerepet játszik, mivel ez lényegesen nagyobb, mint mindenki más. Különösen erős természetes formájában, és kissé kifelé áll. Ez az egyetlen módja annak, hogy tökéletesen elvégezzék a tervezett feladatait. 

A tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek lábai, akik sok mezítláb futtatnak, nemcsak természetes V-alakúak, hanem jelentősen szélesebbek, mint azokban az emberekben, akik folyamatosan túl szoros cipőkben vannak. Ez lenyűgöző módon azt mutatja, hogy a lábát mezítláb futókban megőrizték természetes anatómiai formájában, és lényegesen erősebb izmokkal rendelkezik.

 

Természetes lengés felszívódása az izmokon és az inakon keresztül 

Mezítláb futás közben a láb anatómiája biztosítja a teljesen természetes lengéselnyelést. A sokk -abszorpciós cipő teljesen felesleges. 

A boltívek úgy viselkednek, mint egy rugó a mozgásban, nyújthat és összehúzódhat, hogy böngészjen a dudorokhoz. Az úgynevezett kábelcsörlő-mechanizmus (angol: mechanizmus szélvédő) a longitudinális ív létrehozását és a láb stabilizálását okozza sétálás, futás és ugráskor. 

Ezenkívül a természet egy kis zsírpadot adott nekünk a sarokon, ami biztosítja a további lengéscsökkentést, amikor bekövetkezik.

 

Ezzel a tudással valószínűleg azonnal le akarja venni a cipőjét, és továbbra is mezítláb futni. Lehet, hogy rövid idő után fájdalmat érezhet az izmokban, az inakban és az ízületekben. 

A túl keskeny cipő viselése miatt elfelejtettük a természetes mozgássorozatunkat futás közben. Az izmok megdöbbentnek, és a gördülés eleinte is nagyon nehézkesnek tűnik. Lassan meg kell szoknunk a mezítláb futását, és ideális esetben különleges gyakorlatokat kell végezni, hogy újra megtanuljuk a természetes sétát lábbeli nélkül.

 

Problémák a hagyományos lábbelivel

A cipőket ma fontos divatos kiegészítőnek tekintik. Az optika sok szponzor számára fontosabb, mint az egészség. A cipő ágyéki alakja általában túl keskeny, és a legtöbb modell túlmutat az elejére. A lábunk megszokta, hogy az évek során a cipőbe szorítsuk. Sokan még azt sem veszik észre, hogy ez megváltoztatja a természetes láb alakját. 

Bárki, aki internalizálta a mezítláb járásának alapjait, gyorsan megérti, hogy miért olyan egészséges a mezítláb séta, és miért fordulhat elő modern cipő, amely vastag talppal, csillapító tulajdonságokkal és túl közel van egy vágással.

Anatómiai-fuesse-in-schuh

A lábat úgy változtatják meg, hogy ilyen cipőt viselnek anatómiájában, és az idegpadok és a padló érintkezése elveszik. Ennek eredményeként a lábizmok egyrészt elkábítanak, másrészt a belső visszacsatolás teljesen elveszik. A lábizmok hiánya és az idegpályák felett észlelt információk elvesztése miatt a teljes járási kép megváltozik. 

A modern cipők minden tulajdonsággal azt jelentik, hogy helytelen futási stílust alakítunk ki. A lépések felnőnek, és már nem gördülnek fel megfelelően. A láb folyamatosan korlátozott, és a fontos lábizmok evett. Az eredmény különböző anatómiai változások, például mennyezet, terjedő és lapos lábak vagy akár hallux valgus. 

Ha a láb természetes formájában megváltozik, akkor ennek az egész testre is következményei vannak. A szokásos lábbeli nélküli séta instabilnak és egyszerűen nem jónak érzi magát, bár ez a mozgás legtermészetesebb formája. Nem ritka, hogy a hátfájás, a térd és a csípő panaszok vagy a sérvített korongok okai a lábban vannak. 

Sajnos a sportban bekövetkező sérülések kockázata szintén növekszik, ha a láb és az összes csodálatos tulajdonsága már nem működik megfelelően az izmok hiánya, valamint a gyenge szalagok és inak miatt. 

 

 

Az egészséges anatómia legjobbja az állandó mezítláb futás. Mivel a modern társadalomban ez nem mindig lehetséges, támaszkodnia kell a lábbelire, amely biztosítja, hogy a természetes mozgás sorrendje és a talajjal való érintkezés megőrizze. Pontosan ezt elérheti a Zaqq mezítláb cipővel.

 

A ZAQQ mezítláb cipő támogatja a természetes pályát

Mezítláb cipő anatómiai láb 

Támogassa a mezítláb cipőt belső visszajelzések

A Zaqq Barefoot cipőnkkel a talp annyira vékony és rugalmas, hogy az impulzusokat továbbadják az idegpályáira. A cipő ellenére a belső visszacsatolás továbbadódik, és biztosítja, hogy intuitív módon adaptálhassa mozgásait a mozgásához, mint a mezítláb járáskor. 

 

A mezítláb cipő lehetővé teszi a mozgásvezérlést a nagy lábujj felett

A Zaqq Barefoot cipőnek széles lábujja van. Tehát a lábad mozoghat a cipőben a természetes anatómiában. A lábujjaknak elegendő helyük van a V-alakban való kinyitáshoz, és a nagy lábujj könnyen kiegyensúlyozhatja és stabilizálhatja a mozgási szekvenciákat, amint azt a természet szándékozik. 

 

Az izmok karbantartása és felépítése természetes lengéscsillapítóként

Ha erős izmok és inak vannak, akkor nincs szüksége a lengéscsillapítású cipőre. A lengéselnyelés természetesen minden egészséges ember számára létrejön. Ennek előfeltétele a természetes járás az izmok és az inak végleges igényléséhez.

A Zaqq mezítláb cipőben a lábad elegendő hely van, és ki tud gurulni és mozgatni a lábát, mint a vékony, nagyon rugalmas talpon keresztül tervezett természet. Ennek eredményeként minden lépéssel kiképzi a lábizmait, és az inak és a szalagok természetes módon használják.

Természetesen a vékony és rugalmas mezítláb talpunknak nincs robbanása. Csakúgy, mint a mezítláb járásakor, nincs különbség a mezítláb cipőnkben a saroktól a báláig.

  

Váltson mezítláb cipőre

Ha elkezdi viselni a hagyományos lábbelit, hogy mezítláb cipőkbe futjon, évek óta tartó viselet után, az izmoknak és az inaknak megszokniuk kell az új terhelést. Lehet, hogy fáj a fájó izmok, talán még enyhe ízületi vagy hátproblémákat is hozzáadnak. Mint minden más edzésnél, a lábizmokat lassan fel kell építeni és megszokni kell az új terheléshez.

Ne kövesse el azt a hibát, hogy túl sokat akar. Ügyeljen arra, hogy adjon időt testének az új követelményekhez való alkalmazkodáshoz. A kapcsolódó inakkal és szalagokkal rendelkező lábizmaidat valószínűleg nem használták megfelelően évekig, és ezért megdöbbent. 

A legjobb, ha a lehető leggyakrabban megpróbálja futócipő nélkül kipróbálni az izmokat. Ennek legegyszerűbb módja a lágy réten vagy a tengerparton. Később foglalkozhat olyan terepen, akik többet követelnek a lábadtól. 

Ha mezítláb cipőre szeretne váltani, de még nem képezte ki a lábizmát, akkor tanácsos csak néhány órán keresztül viselni, és napról napra növelni. Ilyen módon az inak és a szalagok megszokhatják a terhelést, és a lábizmok lassan felépülhetnek. Csak egy természetes és ízületi folyosót fog kifejleszteni, erős izmozattal, valamint stabil szalagokkal és inakkal.

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 / 3